sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Vieras lahden takaa

Kuluneen viikonlopun aikana Salossa havaittiin kattohaikara, joka on alueellamme lähes vuosittain tavattava pikkuharvinaisuus. Kevät on selkeästi parasta aikaa havaita tämä lähimmillään Virossa pesivä laji. Kattohaikara on kerran myös pesinyt Suomessa, vuonna 2015. 

Lajin on odotettu laajentavan levinnäisyysaluettaan kohti pohjoista, mutta toistaiseksi kymmenistä vuosittain tehdyistä havainnoista huolimatta laji ei ole asettunut Suomeen. Vaikka lajin asettumista pesimälajiksi on edistetty tekopesiä sopiville seudulle rakentaen. Salon seudullakin löytyy tekopesä useammasta paikasta.

NikonD500+600mmf4, 1/2000, f/4.0, ISO640

Itse en ollut havainnut lajia muutamaan vuoteen, joten ajatus pikku bongauksesta kuvaamismielessä kiinnosti. Lintu oli helposti havaittavissa, 110 -tien viereisellä pellolla. Sänkipelto ei vain luonut mitenkään tunnelmallista kuvausolosuhdetta, mutta muutama dokkarikuva tuli räpsittyä. 


NikonD500+600mmf4, 1/2000, f/4.0, ISO640

2 kommenttia:

  1. Meillä näkyi viime viikolla parina päivänä 4 yksilöä Tervakoskella, Paiston pelloilla. Kaikki kynnelle kykenevät kävivät ottamassa samanlaiset kuvat! :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa. Kyllä haikarat yleensä keräävät kivasti porukkaa katsomaan ja ihmettelemään upeita lintuja.

    VastaaPoista