torstai 23. lokakuuta 2014

Viimeinen aamu ei tuonut odotettuja vieraita

Kottarainen
Viimeinen aamu alkoi entistä sumuisempana ja nyt myös sateisena. Ylös mentiin Jannen kanssa ja Pico sekä da Ponte koluttiin lävitse. Tulos oli varsin musertava...ei pihaustakaan jenkeistä. Vain peippoja, mustapääkerttuja ja mustarastaita. Tuulet ovat raa'asti väärästä suunnasta. Eikä Amerikan puolella ole suotuisa lähtötuuli Azorien osalta. Tuulet heittävät linnut nyt Englantiin, jossa tänään taas tykitettiin mukavia lajeja. Täällä retkeillessä tajuaa oikeasti lähtöolosuhteiden vaikutuksen havaittaviin lajeijin. Varsin opettavaista on tutkija sääkarttoja ja miettiä miten vallitsevat sääolosuhteet vaikuttavat lintujen muuttoon. 

Sateen yltyessä painuttiin alas kylään, jossa loppupäivä peltojen komppausta. Peltojen komppauksen yhteydessä tuli kuvailtua paikallisia lajeja, joista esille nyt kottarainen. Laji on tunnetusti kaunis ja varsin lahjakas matkimaan muita lintulajeja. Aika useasti olen ihmetellyt, että mistä jokin ihme ääni on peräisin, kunnes olen tajunnut, että kottarainen se siellä matkii. 

1 kommentti:

  1. Upea matka, upeaa kuvailua ja upeita kuvia. Oletko jo muuten tutustunut osoitteeseen www.lintujen-äänet.net? Voin suositella lämpimästi, mikäli jonkin linnun ääni on hukassa. Sivustolta löytyy myös tietokilpailu, jossa voi testata kuinka hyvin lintujen äänet ovat hallinnassa!

    VastaaPoista