keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Mustaa ja valkoista...

Aamu alkoi varsin tuulisena ja bonuksena saatiin ajoittaista sadetta. Ylös painettiin ja Cantinho Ribeira lähdettiin koluamaan kaikessa rauhassa. Tuuli ei oikeastaan haitannut lintujen havainnointia tai siis vähäisten lintujen havainnointia. Reilun kolmen tunnin koluaminen ei siis tuottanut mitään mainittavaa. Pikkuhiljaa lähdettiin kävelemään alatietä takaisinpäin ja Fojo:n piknic aluella nautittiin hetken huilista. Siinä rupatellessa walkie talkie pärähti kertoakseen, että Fojo:n valkoisella talolla olisi kaksi Red-eyed Vireota ja Philadelphia Vireo samassa puussa...aika vaatimatonta :-).

Sinne sitten lähdettiin kiipeämään ja ehdittiin nähdä kaksi Red-eyed Vireota, mutta Philadelphia jäi jälleen näkemättä. Valitettavasti vireot olivat sen verran kaukana, ettei kuvaamisesta tullut mitään. Tilanteen teki hauskaksi taustalla laulanut pajulintu, joka on aina hyvä havis Azoreilla. Odottelukaan ei tuonut Philadelphiaa näkyville, joten päätimme lähteä kohti Pico:a. 

Matkalla saimme tiedon, että da Ponte:ssa oli jokin aika sitten havaittu Black-and-white Warbler eli kiipijäkerttuli. Laji oli minulle tuttu aikaisemmilta Azoreiden reissuilta, joten siirtyminen tapahtui levolliseen tahtiin. Paikalle saavuttuamme oli tilanne auki ja lintu kateissa. No jenkkipikkulinnut tekee sellaista "kierrosta"ja palaavat usein samoille paikoille kieroksen myötä. Näin kävi nytkin ja muutama nopea tilanne syntyi ja kamerat lauloivat. 

Black-and-white Warbler
Illallisen jälkeen vietettiin Petrin 700-katkaisujuhlia pohjoismaisella porukalla. Petri oli laittanut pöydän koreaksi ja juomaa riitti. Samassa yhteydessä lunastin vedonlöyntimme vuodelta 2012, jolloin olimme samalla porukalla Kap Verdellä. Minulla ja Petrillä lähestyivät seuraavat sataluvut wp-pinnoissa, jonka johdosta löimme vetoa, että häviäjä saa ostaa toiselle pullon. No näin kävi, että hävisin Petrille karkeat 2 tuntia, kun hän meni katkaisemaan 700 wp-pinnan rajapyykin Scarlet Tanagerilla ja minä vastaavasti 600- wp-pinnan rajapyykin Willetillä. Haluan vielä kerran onnitella Petriä upeasta saavutuksesta!

700&600

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Onneks olkoon kummallekin! Hei, ketäs kaikkia suomalaisia siellä nyt oikein on?

    VastaaPoista
  2. Markku S, Hannu P, Kari H, Janne A, Janne K, Petri K, Tero T, Mika B, Seppo J, Ilkka S, Jouni R ja minä

    VastaaPoista