sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kauden ekat warblerit

Aamu alkoi sateisissa tunnelmissa mutta siitä huolimatta päätimme uhmata kohtaloamme nousemalla ylös. Kohteeksi valokoitui Ribeira do Vinte, jossa viime vuonna vietin useammankin aamun. Paikka on hyvin poikkeuksellinen, koska sieltä löytyy muihin Riberoihin verrattuna isoja havupuita. Ehkäpä juuri siksi paikalta on löydetty Catharus-suvun rastaita. Juuri nämä oli minunkin mielessäni kun kipusimme tihkusateessa Sepon ja Jannen kanssa kohti Ribeiraa. 

Keli huononi jokaisella askeleella ja Ribeiran sisään päästyämme vastassa oli aika haastavat olosuhteet. Sumu ja sade tekivät havainnoinnista mielenkiintoista, mutta aina pitää yrittää. Homma ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja varsin märkinä poistuimme Ribeirasta ennen yhtätoista. 

Ribeiro do Vinte
Ribeiro do Vinte
Lounastimme alatiellä, samalla vaatteita kuivattaen, koska sade oli loppunut ja aurinko paistoi jälleen lämmittäen.  Olimme juuri lopettaneet lounastaukomme, kun alkoi walkie talkie rätistä....jotain oli jossain...no onneksi toisto tarkensi tilanteen...parula...at picnik area...sinne siis..Matkaa ei juuri kilometriä enempää ollut ja saavuimme paikalle kärkijoukoissa. Homma oli aika levällään ja lintu kateissa. Pienen atrappisoittelun jälkeen sopivannäköinen lintu lennähtikin lähipuuhun ja pääsin mukavasti tilanteeseen mukaan. Northern Parula eli tiaskerttuli avasi kauden 2014 kerttulien osalta. 

Northern Parula
Northen Parula
Tiaskerttuli on lajina varsin helppo tunnistaa hyvin omintakaisesta värituksestä johtuen. Valkoiset leveät siipijuovat näkyvät yleensä hyvin ja kurkun keltainen väritys on helposti havaittavissa. Lajin nokka on terävä ja vastaavasti pyrstö lyhyt. Kuvien lintu on 1kv. 

Loppupäivä menikin sujuvasti eilistä Philadelphia vireota eli kanadan vireota etsiessä. Lintu kyllä näkyi, mutta itse myöhästyin tilanteesta noin 30 sekunttia. Uutta tilaisuutta ei enää suotu vaikka joitakin tunteja tuli lajia etsittyä. Alkuillasta löytyi vielä Common Yellowthroat eli naamiokerttuli lentokentän läheisyydestä. Itse en siihen tänään panostanut, koska löysin sellaisen viime vuonna Corvolta sekä näin vielä toisenkin linnun viime vuotisen jaksoni aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti