tiistai 14. lokakuuta 2014

Välipäiväksi meni...

Luvassa ollut myrsky jäi sellaisenaan tulematta, toki tuuli oli aamulla vielä navakkaa. Aamu aloitettiin taksin kyydissä ylös ja Da Ponte:n luona kyydistä ulos. Lähdimme tsekkaamaan Hannun ja Sepon kanssa Ripeiraa ylhältä alaspäin ja itselleni aivan uutta reittiä pitkin. Reitti olikin mitä mainioin, koska pysyimme pitkälti latvuston tasalla, jolloin havainnointi oli suorastaan leppoisaa. Reilun 3 tunnin kiertely ei tuottanut normaalista poikkeavia havaintoja. Hannu tosin näki nopeasti Red-eyed Vireo:n, josta onnistuin myöhästymään joitakin sekuntteja...jäi vuodari saamatta.

Iltapäiväksi suuntasimme Poco de Aqua:n alaosiin, josta löytyy upea hedelmäpuutarha. En ollut käynyt paikalla kuin kerran aikaisemmin ja pieni kutkutus oli jäänyt mestaan. Kun aikaa oli, päätettiin ottaa Sepon kanssa rauhallisesti koko Ripeira haltuun. Itse lähdin nousemaan Ripeiran koilisrinnettä ylöspäin, mistä löytyi varsin mainio polku. Tunnit kuluivat, mutta mustapääkerttuja, mustarastaita ja peippoja ihmeellisempää ei vaan löytynyt. 

Poco de Aqua
Poco de Aqua
Neljän aikoihin valuttiin sitten takaisin kylälle ja "palkittiin" itsemme kahviolla...en oikeastaan tiedä mistä hyvästä, mutta hyväksyttäköön tällä kertaa ilman isompia perusteluita. Maistui muuten pirun hyvältä tuo punainen donitsi :-)


Saaressa tavattiin tänään ainakin seuraavat jenkit; Wilson Snipe, Red-eyed Vireo, Northern Parula, Scarlet Tanager ja Rose-breasted Grosbeak. Kurppa, vireo ja tangara useammankin yksilön voimin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti