keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Sumua

Tuuli oli yltynyt yön aikana ja samalla lämpötila noussut. Päivästä muodostuikin sumuinen ja tuulinen Ribeiroiden osalta. Mikan kanssa kompasimme aamupäivän Poco do Aqua:n alaosia mitättömin tuloksin. Iltapäivällä uhmasimme sumua ja nousimme Foco:n, mutta sama hiljainen meno jatkui sielläkin. Lopulta lähdimme valumaan alas kylää kohti.  

Näkyvyys aavistuksen heikko

Komppasimme vielä kylän yläpellot, sirkkujen ja sirkkulien toivossa...ei tulosta. Kaikki lintuasemilla pitkään viihtyneet tietävät tunteen näinä täysin pysähtyneinä päivinä...ihan epätodellista, ettei mitään löydy yrittämällä. Ollaan kuitenkin wp:n kovimmassa raripaikassa ja vielä lokakuussa. No jospa huomenna saataisiin juosta.

White-rumped Sandpiper eli valkoperäsirri
Kuvan lintu on ensimmäisen kalenterivuoden valkoperäsirri. Laji on lyhytjalkainen ja pitkänomainen, jota käsisiiven pitkä ulottuma korostaa. Lajin nimen mukaisesti yläperä on valkoinen. Valkoinen silmäkulmajuova on kaikissa talvipuvuissa selkeä. Nokka on tyvestä paksu ja kaartuu kärjestä loivasti alaspäin. Alapuoli on vaalea ja kyljissä on heikkoa tummaa viirutusta. Ei kuitenkaan niin selvää kuin nuorella suosirrillä. Nuoren linnun hartiahöyhenet ja tertiaalien reunat ovat useimmiten punaruskeat. Päälaki on punaruskea. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti