perjantai 10. lokakuuta 2014

Vihreä "paikko"

Varhaisten aamutoimien myötä olimme ajoissa lentokentällä odottamassa viimeisten lentojen lähtöä. Kentälle kokoontui kaiken kaikkiaan 15 lintumiestä, osa "paluumuuttajia" ja osa sitten uusia tulokkaita. Lennot sujuivat mutkitta ja Corvolle saavuttiin hieman jälkeen kymmenen. Tavarat tulivat nopeasti ja majoittumisessakaan ei turhaa aikailtu, varsinkaan kun kuulimme scarlet tanagerin olevan edelleen paikalla. Taksilla sitten ylös ja kohti pelipaikkaa. 

Varsin nopeasti palautui mieleen, mitä retkeily täällä taas tarkoittikaan. Kivimuureilla kiipeämistä ja hortensia puskien läpimenoa oli jälleen tarjolla. Ehkä viheliäintä tänään oli karhunvatukka kasvustot, jotka todella tarrautuivat "lihaan" kiinni. Reilun tunnin rämpimisen jälkeen päästiin pelipaikalle ja saimme iloksemme varmistuksen...lintu oli juuri äskön näkyvillä. 

Eipä ollut mikään ihme, että lintu olikin sitten seuraavat tunnit kadoksissa :-) No, lopulta ruotsalaiset blokkasivat linnun ja kohta jo koko odottava jengi palkittiin scarlet tanagerilla eli tulitangaralla. 

scarlet tanager


scarlet tanager
Kyseessä on kaiketi nuori koiraslintu, jonka erottaa syksyllä samanlaisesta summer tanagerista mm. pienemmästä nokasta ja tummista siivistä. Naaraat ja nuoret linnut saattavat olla varsin samanlaisia näiden kahden lajin kesken, mutta hyvissä olosuhteissa aina kuitenkin määritettävissä.

Saarella tavattiin päivän aikana myös spotted sandpiper, red-eye vireo, indigo bunting ja bobolink.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti