maanantai 13. lokakuuta 2014

Kevyttä komppausta

Aamu aloitettiin rauhassa, kuten olimme Sepon kanssa sopineet. Jäimme siis alas komppaamaan lentokentän seutuja ja tietenkin minulla oli kiinnostus päästä näkemään eilen löytynyt Common Yellowthroat eli naamiokerttuli. Toisaalta ajattelimme, että luvassa ollut myrsky voisi tuoda sadetta mukanaan, joten siksikin alhalla voisi olla parempi näkyvyys päivän aikana. Sadetta ei oikeastaan saatu sitten koko päivänä ja tuulikin alkoi nousta navakaksi vasta iltapäivän tunteina. 

Painelin siis suoraan kerttulipaikalle ja aloin odotella. Odottelu palkittiinkin kun naamiokerttuli näyttäytyi nopeasti. Lintu oli lajityypillisesti "smyyka" eli piilotteleva ja kuvaaminen tuntui varsin haastavalta, koska lintu liikkui hyvän matalalla tiheässä kasvustossa. Välillä lintu katosi pitkiksi ajoiksi ja sitten yht'äkkiä saatoi ilmestyä näkyville muutamaksi sekunniksi. Piti siis olla hereillä, jos meinasi kuvia saada. 
Common Yellowthroat 1kv koiras
Aikani vietettyäni päätin jatkaa matkaa ja tsekata alapellot huolellisesti. Erilaiset käet olivat mielessä, mutta tyhjyyttä oli vain tarjolla. Kevyen lounastauon jälkeen jatkoin kylän yläpuolisille pelloille ja tuli katsottua marjapuut aika tarkkaan, Baltimore Oriole mielessäni. Ei auttanut ja niinpä valuin vielä loppupäiväksi kerttulipaikalle. Yllättäen ei kerttulista havaintoa kuvista puhumattakaan.

Illallisen jälkeen majatalon pitäjä Kathy oli järjestänyt Peter Alfrey:lle yllätys 10-vuotisjuhlat. Peter saapui Corvolle 2005 ja hänen visiittinsä jälkeen kaukaisesta saaresta on tullut wp-listaajien kuumin paikka joka ikinen lokakuu. Hän näki ennätyksellisen paljon todella kovia jenkkejä tuolla ensimmäisellä visiitillä. Vuonna 2006 saapui sitten puolenkymmentä lintumiestä saareen ja seuraavana vuonna kaksi ensimmäistä suomalaistakin. Näistä vuosista lähtien tänne on tultu aina isoin odotuksin ja varsin monesti ne ovat myös täyttyneet wp:n ensimmäisillä havainnoilla. On hyvin mielenkiintoista arvuutella, mitä tulevina vuosina tulee tapahtumaan saaren suosion kanssa. On selvää, että tämä kaukainen saari on paras paikka wp:n alueella nähdä jenkkejä, mutta kuinka kauan saarella on annettavaa wp-listaajien kuumimmalle kärjelle. Oletan, että seuraavan kymmenen vuoden aikana saamme tähän vastauksen.

Juhlapöydän tarjoilut
Peter puhetta pitämässä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti