perjantai 4. lokakuuta 2013

Sininen alku...

Syksy on edennyt jo pitkälle ja vihdoin koitti myös minulle mahdollisuus irtautua kotimaan haasteista. Keskiviikkoa lähdettiin liikkeelle ja Lissabonissa vietetyn yön jälkeen matka jatkui Azoreille, tarkemmin Terceiran saarelle.  Kanssani matkusti Hannu ja Seppo, jonka kanssa olin myös viimevuonna Azoreilla.

Välittömästi saapumisen jälkeen matkasimme Cabo da Praialle, jossa oli jo pidempään viihtynyt rämekurppelo. Lintu löytyikin tosi helposti kahlailemassa aivan rantaviivassa. Määritystkin taipui kivasti, vaikka lajipari on aika paha. Tämän johdosta katselimme lintua tosi hartaasti ja pähkäilimme linnun jo osittain vaihtaneen talvipuvun höyheniä. Jokatapauksessa varsin mainio alku nyt alkaneelle retkelle.

rämekurppelo
Paikka kuhisi perinteiseen tapaan kahlaajia ja visiitillä näimme 2 keltajalkavikloa, 1 kanadansirrin, 1 kanadantyllin ja kotimaisista lajeista suosirrejä, kuovisirrejä, isosirrejä ja pikkusirrin. Lisäksi paikalla oli 6:n pikkukuovin kanssa amerikkalainen hudsonicus-alalajin pikkukuovi, mukava nojatuolipinna joku päivä....

keltajalkaviklo
Kahlaajaparatiisin jälkeen lähdettiin kiertelemään saarta, mutta mitään mielenkiintoista ei vastaan enää tullut.

5.10

Aamulla aloitimme taas  Cabo da Praia:lta, mutta mitään uutta ei näkynyt. Kurppelo oli edelleen paikalla, samoin jenkkipikkukuovi. Muutenkaan ei aamu mitään uutta tarjonnut vaan lähdimme hyvissä ajoin lentokentälle.

Kentällä tapasimme tanskalaisen Jens:n ja muutaman espanjalaisen. Jokaisella oli varsin odottava tunnelma, koska Corvolta oli löytynyt aamulla wp:n 5 sinikerttuli. Välittömästi kun päästiin saareen, homma siis käynnistyi todenteolla. Hyvin nopean kamojen jätön jälkeen olimme autossa matkalla kohti pelipaikkaa.

Vastassa olivat jo linnun nähneet Mika ja Petri sekä linnun löytäjä Kari. Pitkät olivat odottavan minuutit, mutta lopulta lintu näyttäytyi varsin mukavasti. Ihan mieletön wp tikki! Paikalla näyttäytyi myös kiipijäkerttuli, joka oli minulle jo viime vuodesta tuttu. Muu suomiryhmä kuittasi myös siitä kivan wp tikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti