lauantai 5. lokakuuta 2013

Hiljaisen päivän helmet

Aamulla lähdimme sovitun mukaisesti kahdeksan aikoihin nousemaan kohti "riberoita". Itseäni kiinnosti nimenomaan jo päiviä paikalla ollut punarintakardinaali. Laji jonka jo näin viimevuonna, mutta vain niin nopeasti ja huonosti eli pinnaa ei silloin pystynyt irroittamaan. No, tänään sendari oli myötämielinen ja homma toimi.

Noin tunnin odottelun jälkeen huomasin isohkon pikkulinnun lentävän ja kun sain kiikarit silmille oli homma selvä. Lintu ei vaan suostunut asettumaan aloilleen vaan muutaman pysähdyksen jälkeen jatkoi matkaa häviten puiden taakse. No mainio wp -tikki napsahti.

Tämän jälkeen lähdimme nousemaan Fojo:n yläosiin, mutta muutaman tunnin etsiminen ei käytännössä tuonut vastaan yhtään lintua, hiljaista siis oli. Niin oli muillakin ja aloimme puolen päivän jälkeen valumaan kohti kylää. Pysähdyimme aika-ajoin katselemaan lintuja ja kuvailemaan vastaan tulevia.


Iltapäivä menikin kylän ympäristöä kierrellessä ja lopulta päästiin jopa juoksemaan, kun Kari, Janne, Seppo ja Hannu löysivät tuulimyllyjen luota punasilmävireon. Lintu olikin ihan kivasti näytillä ja sain siitä muutaman kuvankin.

Päivä ei kuitenkaan ollut vielä ohi vaan Mika ja Petri lyösivät 1kv indigokardinaalin lentokentän viereltä. Lintu ei kuitenkaan näyttäytynyt muille, mutta pääasia että jenkkejä on saaressa. Huomenna jatketaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti