sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kyyhkyjahtia

Sateinen aamu jatkui ja jatkui...no, tulipa käytyä kevään Kap Verden retkikuvia lävitse...ja kerran yritin jopa retkellä, mutta sadetta ja etenkin voimakasta tuulta oli vain tarjolla. Tuuli oli kuulemma ollut puuskissa jopa 27m/s ja meri sen mukainen. Itse kun pidän merestä, niin sitä oli taas kerran mahtava vain katsella ja ymmärtää ihmisen pienuus tässä kaikessa. 

myrskyävä  meri


Päivä sai kyllä todellisen käänteen kun walkie talkie ilmoitti mourning dove eli vaikertajakyyhky kylällä...siitä alkoi ihan älytön kaaos ja kimpoilu. Porukkaa sinkoilu huoneista ulos jos jonkinmoisissa varusteissa. Itse juoksin huoneeseeni kone kädessäni ja tempaisin kiikarin ja kameran mukaani. Vasta ulkona tajusin, että kevyissä varusteissa oltiin, koska huppari alkoi kastumaan sateen voimasta ja crogsit  eivät olleet ihan parhaat jalkineen kiviaitojen ylittämiseen. Koska lintu oli lentänyt alkusähläilyn aikana kylästä lentokentän toiselle puolelle ja hävinnyt, päätin palata majataloon ja vaihtaa kunnon kamat päälle. 

Tilanne jatkui seuraavan tunnin hyvin sotkuisena. Porukka alkoi hajaantua pitkin kylää etsimään lintua. Lintu löytyikin taas aivan uudesta paikasta ja taas juostiin, turhaan. Lintu oli vain vajaat 20 sekunttia paikallaan ja taas lentänyt uuteen paikkaan. Taas etsittiin ja kohta saatiin uusi kontakti, mutta jälleen homma palautui alkupisteeseen, lintu kateissa. 

Kyyhkyjahtia

Reilun 2 tunnin sekoilun ja etsinnän jälkeen homma tiivistyi kylän ylärinteeseen. Lintu oli nähty laskeutuvatn yläpellolle. Porukka alkoi kerääntyä "pelipaikalle" ja tanskalainen Kristian komppasi lintua esiin. Aika kului ja kului...Lopulta Kristian ilmoitti, että hän näkee linnun...pienen tuumaustauon jälkeen porukka päätettiin ohjata ylärinteelle ja taas matkattiin ripeästi. Itse pääsin etujoukkoihin, joten pääsin myös näkemään linnun alkuperäisellä paikkalla maassa. Suurin osa ei kuitenkaan saanut lintua hoidettua, kun se selkeästi pelästyi ryntäävää ihmisjoukkoa. Porukka alkoi jakautua ja kohta lintu löytyikin hienosti tieltä istuskelemassa. Tällä kertaa homma hoitui ja porukka pääsi hoitamaan tämän upean jenkkikyyhkyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti