lauantai 12. lokakuuta 2013

Aikamoista rytinää

Aloitimme aamun Fojon picnik-alueen vierestä, koska paikalla oli eilen havaittu indigopeippo ja punarintakardinaali. Kardinaali oli vielä ollut hävyttömän hyvin kuvattavissa. Siinä odotellessamme saapui tieto kylässä juuri havaitusta amerikantilhestä...luonnollisesti alkoi tajuton kamojen kasaaminen ja taksin tilaamissählääminen. Hommaa meinaan haittasi aikalailla puhelinkentän puuttuminen. Lopulta kuitenkin yhteys saatiin ja molemmat taksit noutivat ekat bongarit pelipaikalle.

amerikantilhi
Lintu oli hanskassa, joten etsimiseen ei mennyt aikaa. Lintu oli varmasti juuri saapunut saareen, koska se oli hieman väsyneen oloinen. Jokatapauksessa ihan mielettömissä tunnelmissa lintua päästiin katselemaan ja kuvaamaan.


amerikantilhi


Porukka ei ollut oikeastaan megasta vielä toipunut kun kuului huuto..Tanager...siitä alkoi ihan älytön kimpoilu rinnettä ylös. Kiivetessämme homma vasta räjähti käsiin...bobolink eli heinäturpiaali...turpiaali osoittautuikin juuri huudetuksi tanageriksi, joka hieman hillitsi kiipemistahtiamme. Turpiaali olikin muutaman kerran kivasti kuvattavissa, mutta minun kalustolleni liian kaukana.

heinäturpiaali


Tilanne alkoi pikkuhiljaa rauhoittua ja porukka levittäytyä osa kylälle osa takaisin riberoihin. Itse jäin vielä kylälle. Kauan ei tarvinnut ihmetellä kun kuului taas uutisia...common yellowthroat eli naamiokerttuli ja taas kylällä...sinne siis. Tämä yksilö ei ollutkaan niin paha kähmy, kuin minun sunnuntaina löytämäni. Lintu liikkui aktiivisesti ja välillä näyttäytyikin ihan muakavasti, jopa kameralle.naamiokerttuli


Loppupäivä menikin kylällä kompatessa, mutta uusia lajeja ei löytynyt. Jokatapauksessa tänään Corvo oli taas anteliaalla tuulella. Päivän aikana saaressa tavattiin siis amerikantilhi, naamiokerttuli, kiipijäkerttuli, tiaiskerttuli, heinäturpiaali 3 ja punasilmävireo...aikamoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti