torstai 10. lokakuuta 2013

Säpinää

Herätessämme satoi ihan sikana ja alkoi hieman mietityttää, että pitäisikös jäädä kylälle tiaiskerttulia kuvailemaan. Vaikka sade loppui aamiaisen aikana päätin kuitenkin aloittaa kylästä. Homma ei kuitenkaan toiminut, koska paikalla ollutta amerikanrantasipia ei löyttynyt yrityksestä huolimatta, eikä tiaiskerttuliakaan....No, meri oli ihan kuvauksellinen ja siksi näppäilin muutaman kuvan ilokseni. 


Kello 11 aikoihin tuli sellainen tekstiviesti, joka sai porukat liikkeelle...jatkoin asianmukaisesti viestiä eteenpäin ja samalla tilasimme taksin lentokentän länsipäähän. Fojosta oli löytynyt kanadanvireo, joka oli Azoreiden 7 ja WP:n 10. 

Toki laji on ollut viimevuosina hoidettavissa Corvolla, mutta silti useimmille laji olisi hoituessaan uusi arvolaji. Itse olin tänne valmistautuessani nimenomaan lueskellut vireoiden märitystä ja toivonut tämän syksyn tuovan mukanaan jonkun "tajunnan köyrijä" vireon. Nyt sellaista oli tarjolla :-). Laskeutuminen onnistui tällä kertaa hieman turvallisemmin eli en vetänyt selälläni enkä kasvoillani alas rinnettä, kuten viime vuonna tein täplärastas bongauksessa. 

Lintu ei ollut odotetusti hanskassa vaan porukka alkoi hajaantua ja etsiä lintua. Reilun tunnin jälkeen tanskalaiset löysivätkin linnun ruokailemassa alarinteessä...siinä vaiheessa minä päätin vain hoitaa linnun ja jättää kuvaamisen muiden vastuulle...Paikalle päästyämme lintu oli juuri kadonnut, mutta yht'äkkiä se oli aivan edessämme ja AVOIMESTI...lievästi harmitti katsella tätä upeaa lajia loistavissa olosuhteissa ja sikamakeesti. Kuvaamiseen olisi siis ollut oivat mahdollisuudet... No, tästä linkistä pääsee kurkkaamaan päivän lintua http://tarsigerteam.blogspot.pt/

kanadantylli
Aikamoisissa tunnelmissa palasimme takaisin kylään ja itse siitä sitten tiaiskerttulipaikalle...matkalla tuli kuvailtua nuorta kanadantylliä, josta alla muutama "räpsy". 

Yrityksistä huolimatta, kerttulia ei taaskaan näkynyt, mutta ei kauheasti haittaa....pääasia, että vireo hoitui.


kanadantylliEi kommentteja:

Lähetä kommentti