tiistai 9. lokakuuta 2012

"Tajunnan köyrijä"

Aamu oli mennyt kylän ympäristön komppaamisen merkeissä ja parasta havaintoa edustin hetken paikalla ollut heinäturpiaali. Poikkeuksellisesti olimme lounastauolla majoituksessa, kun Markku sai puhelun Fojon laaksosta. Sekavasta puhelusta saimme selville vain paikan ja lajin...Wood Thrush!!!

Sitten mentiin ja lujempaa kun kertaakaan aikaisemmin. Taksi tuli noutamaan meidät ja matkalla saimme kuulla, että löytäjätiimistä oli lähetetty meitä vastaan vastaanottaja. Jengi nopeasti autosta ulos ja juosten kohti laaksoa. Heti sisäänpäästyämme tajusimme, että nyt ollaan vaarallisessa paikassa. Rinne oli tajuttoman jyrkkä ja sateen vuoksi maaperä oli yhtä mutaa. Aika nopeasti olin itsekin ensin kasvoillani ja sitten vielä selälläni. Onneksi ei mitään käynyt minulle eikä varusteilleni. 

Linnun löytöpaikkaan päästyämme monen varusteet oli aikalailla mudassa. Rinne oli ottanut omansa :-)

Hetken kuluttua saimme ensimmäisen kontaktin lintuun, mutta monikaan ei sitä heti nähnyt. Muutamien tuntien jälkeen jokainen oli päässyt näkemään tämän tajuttoman tajunnan köyrijän ja ilo oli aika korkealla. Tosin edessä oli vielä nousu takaisin tielle. Nousuun tarvittiin jokaista raajaa ja meno oli taas aikamoista. 

Illalla juhlistettiin sitten wp:n neljättä täpälärastasta. Hemmetti mikä laji!

Alla kuva päivän ja ehkä jopa tämän vuoden linnusta.


Lisää kuvia löytyy Vincentin kuvasivuilta. Kuvien arvo on aika huikea, koska nämä ovat ensimmäiset kuvat wp:n alueelta tästä lajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti