perjantai 5. lokakuuta 2012

Ensiaskeleet Corvolla

Aamu alkoi jälleen reippaalla sateella ja aamiaisen jälkeen päätimme lähteä katsastamaan Cabo da Praian kahlaajatilanteen. Tilanne oli melko samanlainen kuin illalla. Kanadantyllit, valkoperäsirrit ja muut kahlaajat olivat edelleen paikalla. Koska keli on surkea ajattelimme käydä uudelleen Angra do Heroismon satamassa hoitamassa paksunokkauikku Markulle wp-vuodariksi. Hän oli saapunut illalla vahvistamaan suomalaistiimiämme. 

Keskipäivällä oli aika jättää Terceira taakse ja lähteä Hortan kautta kohti Corvoa. Lennot sujuivat kohtuullisen mallikkaasti ja saavuimme useiden muiden lintumiesten kanssa saareen kahden aikoihin. 


Majoittumisen jälkeen lähdimme kiertämään lentokentän ympäristöä, koska päivän aikana paikalta oli nähty heinäturpiaali ja punasilmävireo. Vaikka katselimme jokaisen linnun tarkkaan, ei etsimiämme löytynyt. Paikalliset kottaraiset, peipot, varpuset, mustarastaat ja mustäpääkertut pitivät retkeilijät vireinä :-)


Lintujen katselun ohella ehti ihmetellä myös muuta luontoa, perhosia ja sirkkoja. Alla yksi hauskannäköinen sirkka.


Illaksi menimme tuulimyllyille staijaamaan meriliikennettä. Ajatuksena oli löytää keltanokkaliitäjien joukosta isoliitäjiä, joka olisi minulle uusi wp-laji. Yritys palkittiin, kun löysin yhden linnun lentemässä keltanokkaliitäjien joukossa. 

Onnistuneen "projektin" myötä lähdimme majoitukseen hieman siistiytymään illallista varten. Puuhastelumme keskeytyi porukan huutoihin....lajista ei ollut vielä mitään hajua kun ryntäsin huoneestamme ulos. Pihalla porukka tähysteli taivaalle ja itse juoksin Markun viereen kysymään mistä oikein oli kyse. Britit olivat löytäneet majoituksen läheltä punarintakardinaalin, joka tietenkin oli nyt häviksissä. Yht'äkkiä lintu lensi meidän yli ja itsekin näin lentävän linnun, joka laskeutui rinteeseen. Yrittämisestä huolimatta lintua ei enää illan aikana löytynyt. No, toivottavasti löytyy vielä uudelleen, koska pinnaa en ottanut lentävästä linnusta, josta en oikeasti nähnyt oikein mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti