perjantai 2. joulukuuta 2011

Kohti suotuisimpia lintumaita

Monen hiljaisen kuukauden jälkeen pääsin taas tositoimiin. Tällä kertaa kone oli valjastettu viemään minut ja Janne Kilpimaan Canarian saarille. Luvassa olisi tiukkaa endeemien haeskelua ja kuvausta useammalla saarella.

Aikamoisen sähläilyn jälkeen olimme koneessa ja oli aika ihanaa jättää sateinen ja pimeä Suomi seläntaakse. Lennon aikana kävimme vielä viimeisiä nuotituksia lävitse ja yritimme hieman myös nukkua. Siitä ei kyllä oikein tullut mitään.

Saavuimme etuajassa Teneriffan eteläiselle kentälle ja vastassa oli kiva +25 astetta ja navakka länsituuli. Juuri tuulen vuoksi ei ilma tuntunut kyllä noin lämpimältä, mutta emme valittaneet ;-). Laukut tulivat nopeasti ja siirryimme kahvien jälkeen jonottamaan autoamme. Siinä sitten turhautui yli tunti, mutta kaikki meni lopulta hyvin ja ei kun baanalle.

Koska valoisaa oli enää muutama tunti jäljellä päätimme käyttää moottoritietä hyväksemme päästäksemme nopeasti pohjoiseen. Matka taittuikin kivasti muutamaa tietyömaata lukuunottamatta. Ajaessamme pohjoiseen tuli hyvin ilmi, saaren luonnon suuri eroavaisuus etelän ja pohjoisen välillä. Etelä oli kuivaa ja suorastaan tylsän näköisiä hiekkakukuloita, mutta mitä pohjoisemmaksi tulimme alkoi luonto olla ihanan vihreää.

Saavuimme kolmen aikoihin Las Mercedeksen laakerimetsikköön. Ajatuksemme oli ajautua syvälle metsään, mutta ennakkonuotituksen mukaan menimme kuitenkin picnic paikalle. Heti autosta päästyämme kuului "räjähtävä" laulunsäe ja näin hoitui ensimmäinen wp pinna,kun kanariantiltaltti lauleskeli aivan vieressä. Sitten vaan laittelimme kaluston kuntoon ja lähdimme rauhallisesti etenemään kohti picnic paikkaa. Valitettavasti paikalla oli kuitenkin retkeilijöitä, joten kohdelaji ei ollut suotuisasti näkösältä.

Aloimme haravoimaan aluetta ja nopeasti huomasin lehahtavan kyyhkylinnunn lähipuussa. Onneksi lintu jäi paikalle ja myös Janne pääsi kuittaaman hyvän wp pinnan. Kyseessä oli siis kanariankyyhky. Valitettavasti laakerimetsä on sen verran hämärä paikka, että kuvaaminen ei onistunut :-(

Paikalla havaitsimme myös paikallisen mustarastaan, peipon, tuulihaukan ja hippiäisen, jotka kaikki ovat saarella hieman erinnäköisiä mitä kotisuomen lajitoverit.

Pimeän tullen saavuimme hotelliin. Huomenna jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti