tiistai 24. heinäkuuta 2018

Uuden edessä

Lomani viimeisinä viikkoina tuli vähemmän kuvattua ja sitäkin enemmän nautittua auringosta sekä lämmöstä. Samalla pohdin, että mihin suuntaan tätä blogia tulisin kehittämään. Erilaisia ajatuksia vilisti päässäni ja muutama päätyi paperille saakka kavereitteni kanssa käymien keskusteluiden jälkeen. Vielä ei ole oikea aika näitä julkisanoa, annetaan ideoiden jalostua vielä hetken.

Muutama päivä sitten sain isältäni WA:n kuvasarjan rusakosta, ketusta ja mäyrästä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että hetkinen. Mistäs nämä kuvat on otettu ja monenko illan tuotoksesta on oikein kyse? Muutaman viestin jälkeen selvisi, että yhden illan projekti. Tämä tieto riitti minulle, paikalle oli mentävä ensimmäisen mahdollisen illan tullen. 

Olin aika innoissani tästä mahdollisuudesta, sillä en ollut koskaan kuvannut hirvieläimiä tietoisesti. Tutustuin hieman aiheeseen, jotta välttäisin lapsellisimmat mokat kuvausjärjestelyissä ja tietty itse kuvaamisessakin. Kun kaikki oli kohdillaan, oli aika lähteä kohteelle. Hyvissä ajoin saavuimme perille ja teimme tarvittavat valmistelut. Kaunis kesäilta alkoi hiljalleen hämärtyä, rastaat lauloivat harvakseltaan ja tunnelma oli todellakin odottava. 

Vajaan tunnin jälkeen ensimmäinen metsäkauris saapui rantaluhdalle. Etäisyyttä oli vielä liikaa. Mokasin ekan mahdollisuuden, kun tilanteessa lähdin muuttamaan asentoani parempaan asentoon kuvaamisen kannalta. Jalo eläin siirtyi rauhallisesti takaisin näkymättömiin. Oppi oli mennyt kerralla perille. 

Hitaasti usva alkoi levittäytyä rantaluhdalle, luoden maisemasta enemmän kuin otollisen tunnelmallisiin kuviin. Odotus palkittiin hieman ennen yhtätoista, kun komea metsäkauris pukki saapui rantaluhdalle ruokailemaan. Sydän pomppaillen suuntasin rauhallisin liikkein kamerani kohdetta kohden...räps räps..pelkkää mustaa. Asetukset eivät enää pelittäneetkään, kun valo oli vähentynyt dramaattisesti. Onneksi tätä on tullut opeteltua viimeisen vuoden aikana ja muutamalla säädöllä alkoi kuvia syntymään. 

Minulle, lintukuvaajalle, kokemus oli jotain totaalisen uutta. Olen kyllä kyttäämiseen tottunut lintujen kanssa, mutta tässä oli jotain todella mukaansa tempaavaa. Tätä on päästävä kokeilemaan uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti