sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Muutama kuva talven tultua...

Viikonlopun aikana myös Saloon saapui talvi ja sen mukana maa peittyi ohueeseen lumipeittoon. Sen johdosta ilma oli hieman kirkastunut ja ajatukset kuvausmahdollisuuksista vahvistuivat. Omaa suunnitteluani hieman haittasi, että loppuviikosta Uudestakaupungista oli löydetty Varsinais-Suomen ensimmäinen idänturturikyyhky. Lajin olen toki havainnut aikaisemmin Suomessa, mutta vain kerran Pietarsaaressa 2012. Onnistunut matka ukiin olisi siis tuonut TLY:n pinnan lisäksi makoisan talvipinnan  ja ehkä muutaman kuvankin. No, nyt ei ollut mahdollisuutta bongaukseen, joten kotiseuturetki tuli toteutettua.

Ajelin lasteni kanssa Teijolle ja otimme isäni mukaan kuvausretkelle. Ensimmäiseksi ajoimme aivan lapsuuteni maisemiin Mathildedaliin, jossa perinteinen karapuro ei tuottanut pettymystä. Leppoisa koskikara sukelteli purossa, mutta kuvauksen kannalta liian kaukana. Seuraavaksi siirryimme isäni metsäruokinnalle, jossa perinteiset metsätiaiset osasivat meitä jo odottaa. Paikalla pyöri muutama töyhtötiainen ja hömötiainen. Muuten metsä oli levollisen hiljainen. Ruuan lisäämisen jälkeen jäimme hetkeksi kuvailemaan ja muutama ruutukin syntyi näistä veikeistä metsien lajeista.
Lopuksi tarkistimme vielä Teijon retkeilyalueen puron ja paikalla höyri peräti 3 koskikaraa. Valitettavasti puro on vielä laajalti auki, joten kuvaamisesta ei oikeastaan tullut mitään. Tilanne kyllä paranee talven kiristäessä otettaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti