sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kohti etelääTalven kiristyessä oli sopiva hetki lähteä hieman lämpimämmille retkeilyseuduille. Retki Marokkoon oli ollut suunnitteilla jo useamman vuoden, mutta sopivaa ajankohtaa ei oikein ollut löytynyt. Tilanne selkeytyi kertaheitolla Tapaninpäivänä 2013 Kari Haatajan soitettua. Hän ja Järvisen Seppo olivat päättäneet lähteä reissuun tammi-helmikuun vaihteessa, koska Aurinkomatkojen matkat Agadiriin olivat suhteettoman halpoja.

Yön yli nukuttuani ja muutaman varmistussoiton tehtyäni pystyin ilmoittamaan, että mukana ollaan, mutta vain viikon osalta. Pojat olivat päättäneet olla retkellä kaksi viikkoa ja ensimmäinen puolikas suuntautui itään Atlas-vuorille. Porukkaamme tuli vahvistamaan vielä Jari Pitkäkoski.

Viikot kuluivat lajistoon tutustuen ja reittiä rakentaen. Omalta osaltani pääsin mukaan jälkimmäiseen osuuteen, joka suuntautui Länsi-Saharaan.

29.1.2014

Lento lähti ajallaan klo 1100 ja saapui myös ajallaan Agadiriin. Koska oli kyseessä lomalento oli paikanpäällä varsin leppoista vain hypätä bussiin ja matkustaa hotelliin. Matkalla ei oikeastaan näkynyt lintuja ollenkaan, mutta paikalliseen kaupunkikulttuuriin pääsi kivasti kiinni bussin ikkunasta ihmetellessäni. Kadunvarret olivat täynnä jos jonkinmoisia metallipajoja ja korjaamoja. Talot olivat hieman "ränsistyneitä" ja porukkaa notkui siellä täällä.Hotelliin kirjautuminen otti oman aikansa kaiken maailman lappuja täytellessä. Lopulta kaikki oli kunnossa ja pääsin viemään tavarani huoneeseeni. Tämän jälkeen treffasimme Karin,Sepon ja Jarin kanssa. Kuulumisten jälkeen lähdimme Karin kanssa rannalle lokkeja ihmettelemään. Hieman oli lajisto yksipuolista, mutta yksilöt olivat sitäkin mielenkiintoisempia. Rannalla siis hengaili graellsii alalajin selkälokkeja. Niitä ihmetellessä ja pukukirjoa pähkäillessä löysimme muutaman ad-tyyppisen linnun, joilla taas oli vahvasti intermedius-alalajin piirteitä.

"lokki sälää"


Aikamme lokkeja ihmetellessämme ilta saapui ja kokoonnuimme syömään maittavaa illallista. Illallisen aikana kävimme läpi tulevien päivien suunnitelmat.

---------

Päivä ei tuottanut uusia lajeja minulle, mutta huomenna päästäisiin tositoimiin. Kelistä sen verran, että tuuli kovaa ja lämpötila oli iltapäivällä +17 tietämillä. Tuuli sai ilman tuntumaan viedä kylmemältä, mitä se oikeasti oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti