sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Yllätys "pulu"

Näin tammikuun alussa oli aika tarkistaa, että löytyisikös Salon perinteisiltä paikoilta vielä "turkinpuluja". Laji olisi isälleni uusi kuvauslaji, joten kiertämiseen oli ihan hyvä motiivikin olemassa. Menimme isäni kanssa ensimmäiseksi Rappulan ruokinnalle, josta olin joitakin vuosia sitten kuvannut puluja varsin mukavasti. No keli oli tänäänkin aika surkea kuvaamiselle, mutta ainahan voi yrittää.

Pienen etsimisen jälkeen löysimmekin 3 "turkinpulua" istumassa aika korkealla puussa, joten kuvaaminen ei oikeastaan tullut kyseeseen. No muutama dokumenttikuva tuli otettua ja tietenkin isäni kuvaili hieman enemmänkin, koska uusi kuvauslaji kiinnosti.

Turkinkyyhky

Seuraavaksi siirryimme Enolaan, jossa viimeaikoina oli parhaiten turkinkyyhkyjä havaittu. Kauan ei tarvinnutkaan etsiä, kun huomasimme 2 turkinkyyhkyä istumassa puussa yhden hieman mielenkiintoisemman kyyhkyn kanssa. Kiikarit silmille ja jopas jotakin... 2kv uuttukyyhkyhän se siinä - lepoisaa! Vaikka keli oli mitä oli, niin muutama kuva tästä oli ihan pakko ottaa. Sen verran harvoin olen talvella uuttukyyhkyjä nähnyt.  Kaukisen Markokin saapui sopivasti pelipaikalle ja siinä sitten yhdessä ihmeteltiin yllätys "pulua".  Lähiretkeily siis kannattaa.

2kv uuttukyyhky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti