sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kojutyöskentelyä

Olin päättänyt hyödyntää lomani kaksi viimeistä aamua kojukuvaamiseen, vaikka mitään ihmeellistä kuvattavaa ei ollut tiedossa. Molempina aamuina raahauduin varhain aamusta Salon Halikonlahden kiinteään kojuun ja vietin siellä muutaman aamutunnin. Lintuja ei mitenkään ihmeellisesti ollut esillä, etenkään kahlaajia. Näitä olisi ollut kiva kuvailla, mutta vesi on kojun edessä aivan liian korkealla, jotta kahlaajatkaan viihtyisivät särkällä.

Alla muutama ruutu molempien aamujen osalta. Kyhmyjoutsenten kanssa kokeilin tiukkoja rajauksia saadakseni uutta paljon kuvattuun lajiin. Jokaisen kuvan saa suurennettua "klikkaamalla" kuvaa.


kyhmyjoutsen emo

Juniorin tiukka katse

Aamuvenytykset päälle

Rantasipi

Sulkiva lapasorsa
Viimeisen kuvan osalta pitää hieman valottaa taustoja. Seurailin pidempään sinisorsapariskuntaa ja kuvailin heitä kaikessa rauhassa. Lopulta toinen sorsista alkoi selkeästi valpastua ja pysähtyi sekunniksi ennen starttia....Itselläni ei ollut homma hanskassa ja hieman jäin jälkeen sorsasta...tällaisia toiminnallisia kuvia on minusta huomattavasti mukavampi ottaa ja erityisesti katsoa.

Sinisorsa
Kaikenkaikkiaan aamut olivat leppoisia ja ruutuja syntyi reilu 300...luonnollisesti kaikki eivät ole muuta kuin roskiskamaa, mutta osa jää odottamaan käsittelyä ja mahdollista julkaisua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti