sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Leppoisaa talviretkeilyä

Salon vuodariskapa on edennyt kuukauden aikana varsin intensiivisin askelin. Tätä kirjoittaessani kärki kulkee jo yli 60 lajin rajapyykin paremmalla puolella. Avoinna oleva meri on tarjonnut listoille perusvesiäisiä ja ekat soidintelevat pöllötkin on jo havaittu. Itse olen edennyt rauhallisesti tasaisesti pinnoja napsien. 

Lauantai 24.1

Suuntasin retkeni Särkisaloon, koska ajattelin viikon jatkuneen pakkaskauden tiivistäneen vesilintuja jäljellä oleviin suliin. Jääraja kulki Nixor:n kohdalla ja sulana olevalla puolella lintuja riittikin ihan mukavasti. Vuodarilistalle kirjautuivat kyhmyjoutsen 8p, telkkä 17p, isokoskelo 79p, uivelo 3p ja merikotka

Jäärajaa ihmettelemässä
Jatkoin matkaa Finnholmeniin, joka on erinomainen lintupaikka. Tosin hieman herkkä retkeiltäväksi, sillä maanomistajat ovat tarkkoja alueesta. Saapuessani paikalle havaitsin, että maanomistaja oli rannassa, joten meni suoraan kysymään luvan retkeilyyn. Hieman yllättäen sain luvan siirtyä saareen. Aivan rantavedessä seikkaili harmaahylje, mutta valitettavasti olin jättänyt kameran autoon. Hylkeen lisäksi näkyi myös lintuja mukavasti. Vuodarilistalle kirjautui tukkasotka 2p. Sotkien lisäksi havaitsin kyhmyjoutsenen 10p, telkkä 42p, uivelo 5p, isokoskelo 72p ja merikotka 2. 

Finnholmenin sisälahti oli jo jäässä
Paluumatkalla tarkastin muutaman kesantopellon siemensyöjien toivossa. Laihaksi jäivät tulokset, mutta aina on mukava ihmetellä keltasirkun varsin monipuolisista pukukirjoa. 

keltasirkku
Ennen Saloon saapumista kävin vielä bongaamassa Pohjankylästä kulorastaan ja bonuksena hoitui saalisteleva ampuhaukka

Sunnuntai 25.1.

Lumisateen saattelemana päätin lähteä yrittämään jo pitkään paikalla ollutta hiiripöllöä ja tällä kertaa homma hoitui varsin helposti. Lintu nimittäin löytyi samantien päivystämästä korkean kuusen latvasta. Valitettavasti etäisyyttä oli ihan liikaa kuvaamiseen, mutta pakko oli ottaa yksi dokumenttikuva. 

"hipö"
Hyvillä mielin jatkoin matkaani Vuohesaareen, jossa on talvehtinyt punarinta. Lintu löytyikin kohtuu nopeasti, joten päätin jäädä paikalle yrittämään kuvausta. Hämyinen metsä ja pilvinen päivä vain tekivät yrityksestä mahdottoman. Jokainen kuva oli ihan älyttömän rakeinen, kun joutui käyttämään liian isoa ISO-arvoa. Niimpä jäi talviset punarintakuvat ottamatta. Varsinainen palkinto tuli kuitenkin kohdattua, kun yht'äkkiä tajusin, että lintuja on kaksi! 

Päivän päätteeksi kävin vielä hoitamassa turkinkyyhkyn pois kuleksimasta. 

"turkinpulu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti