sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Minä ja hyyppä

Eilisestä Bongariliiton kokouksesta tai paremmin jatkoista selviytyneenä päätin nauttia pikaisen aamiaisen ja sen jälkeen nopeasti kamat reppuun. Keli ei paljon luvannut, koska taivas oli aika suttuinen. Ajatuksena oli kuitenkin nähdä muuttolintuja, mutta mihin sitä sitten pitäisi ajella...

Päätin lähteä Halikonlahden suuntaan ja tarkistaa ensin Vuohesaaren ruokinnan. Perustiaisia pyöri kivasti, mutta ei mitään tilannetta oikein päässyt syntymään. Lopulta päätin kokeilla muutaman ruudun ottamista kauniista koiras keltasirkusta.

Seuraavaksi Halikonlahdelle, jossa tuntui olevan muitakin ensi saapujien odottajia. Eikä turhaan odoteltukaan. Uuttukyyhkyjä  ja sepelkyyhkyjä ruokaili pellolla. Läheisellä ruderaattikentällä ruokaili parikymmentä kiurua ja sähkölangoissa istui 3 kottaraista ja 2 mustavarista. Tunnelman kruunasi muuttava merilokki ja peippo.  Havainnoinnin yhteydessä joku mainitsi, että sokerisillan luona oli ollut aamulla edelleen töyhtöhyyppä. Sitähän piti sitten lähteä katsastamaan ja jos vaikka saisi otettua muutaman ruudunkin.

Hyyppä löytyikin heti pienestä nurmikkopälvestä...Mutta lintu tuntui hyvin aralta....Siinä pienenaikaa miettiessäni päätin kiertää linnun taakse sillan alle. Lähestyminen onnistui nyt suojassa ja pääsinkin kiertämään linnun. Siinä sitten ojassa makasin ja muutama autoilija jopa hidasti katsomaan puuhiani....mitä lienee autoilijoiden päässä liikkuneen, kun äijä makaa ojassa....Mutta samapa se, jos kuvia saa otettua...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti