tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pohjustusta

Kuusamon SM-lintumarathon kerää vuosittain yli sata suomalaista ja useimpina vuosina myös ulkomaalaisia lintumiehiä kesäkuun puolivälissä Kuusamoon.  Itse pääsin tapahtumaan vasta muutama vuosi sitten, mutta sen jälkeen olen kiertänyt kaikki. Tänä vuonna tapahtuma on erityisen hieno, koska kyseessä on rallin 30-vuotis juhlaralli.

Joukkueemme on tehnyt läpi talven karttaharjoituksia ja oikeastaan maastoon pääsemistä oli odotettu jo maaliskuusta lähtien. Varsinainen maastojakso alkoi viime torstaina kun Mika saapui pelipaikalle. Itse tulin perässä sunnuntaina ja ajellessani tännepäin sain positiivisen soiton ystävältäni Janne Aallolta. Hän oli tulossa Kuusamoon samana iltana kahden brittiornin kanssa ja kaipasi majoitusta. Meillähän oli vielä tilaa, koska loppujoukkueemme oli tulossa vasta myöhemmin. Näin majoitukseemme sijoittui heti alusta saakka 5 hengin iskuryhmä, joka siis koostui allekirjoittaneen lisäksi Mika Korkista, Jannesta, Paul French:stä ja Tim Sykes:stä.



Mika valmistelee uutta pohjustusreittiä
Talven ja kevään karttaharjoitukset ovat tuoneet ihan kivasti ryhtiä meidän pohjustukseen. Viimevuotiseen verrattuna, niin lajeja kuin yksilöitäkin on kirjautunut ihan kivasti. Vuonna 2012 havaitsimme pohjustuksessa 118 lajia ja itse rallissa 112 lajia. Tällähetkellä meillä on pohjustuksessa 125 lajia ja ihan älyttömiä puutteita on vielä listalla. Tahti on siis oikeansuuntainen ja hajontakaan ei ole ihan paha -kuten alla olevasta kuvasta näkee...


"Karttaleikki"
Edessä on siis vielä kaksi tiukkaa pohjustuspäivää ja itse ralli alkaa perjantaina klo 09 tunnin liukumalla. Yritän vielä laittaa uutta settiä tulemaan ennen itse rallia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti