perjantai 2. syyskuuta 2011

Yllätysvieras Keski-Aasiasta

Syyskuu alkoi kyllä todellisella "tajunnan järisyttäjällä", kun alkuillasta tuli tieto Nakkilasta löytyneestä Punapyrstölepinkäisestä. Itselleni tilanne oli erityisen haastava, koska ilta oli vahvasti merkattu työasioihin ja olin juuri avannut Leader toimintaryhmä Ykkösakselin hallituksen kokouksen, kun huomasin kaverini soittavan. Kuittasin tyynesti vain, että ei pysty nyt vastaamaan - soitan myöhemmin. Soiton syy paljastui lähes samantien - lintutiedotuksen tekstiviesti kertoi karua kieltä.

Suomen 6 ja toinen bongattavissa oleva punapyrstölepinkäinen oli löytynyt Nakkilan Leistijärveltä. Löytäjä oli vielä kaverini Sami Luoma, joka asuu aivan löytöpaikan vieressä. Jälleen kerran Luoma osoitti kovan lintumiehen kyvyt löytämällä järisyttävän harvinaisen lajin - Isot onnittelut Samille!

Itselläni ei ollut muuta mahdollisuutta, kun vetää hallituksen kokous ripeästi, koska varapuheenjohtaja oli estynyt osallistumaan kokoukseen. Kokous saatiinkin mallikkaasti päätökseen klo 1900, jonka jälkeen hyppäsin autoon ja ajoin kohti Saloa hakeakseni kaukoputken ja kiikarit. Matkalla soitin Jani Laakoselle, että hyppää kyytiin - tarvitsen kartanlukijaa....Jani olikin valmiina pihassani 1920. Nopea kalustonnouto ja matkaan. Matkalla pohdimme parasta reittiä, koska ilta alkoi hiljalleen kääntyä kohti yötä.

Matka kuitenkin sujui kiitettävästi ja pelipaikalle saavuimme 2100 aikoihin....onneksi viimeiset vielä pitivät lintua putkessa ja sain suoraan juosta katsomaan lintua. Tunne oli melkoinen, kun lintu oli vielä kauniisti katsottavana laskevassa aurongonvalossa. Lopulta sain katsoa lintua useamman minuutin ennen sen siitymistä peltotien vasemmalle puolelle.

Lintu oli minulle siis elis numeroa 371 ja todellinen paikko! Lisäksi sain siitä hyvän WP pinnan, koska laji on itäinen ja vaikeasti bongattava.

Kuvia linnusta löytyy tästä linkistä
http://vvvv.tarsiger.com/home/index.php?lang=fin

1 kommentti: